Workshops
Afrikaanse percussie workshop
 
Onze workshops kunnen de organisatie van uw evenement een bijzondere sfeer geven. Plezier maken staat centraal, ons doel is dat iedereen er een gezellige, vrolijke en onvergetelijke middag of avond aan overhoudt! Onze workshops zijn heel veel gevraagd en beproefd als zeer succesvol entertainement. De workshops bestaan uit een gedeelte van plezier in de activiteit en we proberen te zorgen dat deelnermers er iets van leren maar dat staat niet voorop.
 
Bij deze workshops wordt in 60 minuten door een docent de basistechniek van percussie of dans geleerd op een leuke, gezellige, ongedwongen en makkelijke manier zodat iedereen lekker mee kan doen!
 
De Djembé (trommel) is een van de bekendste percussie instrumenten. Deze is voornamelijk afkomstig is uit West-Afrika. Een boomstam wordt uitgehold en bespannen met een geitenvel. Dit vel wordt via een touw-bespanning op de djembe bevestigd. De djembé word met de hand gemaakt.

Goed kunnen trommelen in Afrika is van groot belang, zo kunnen mensen leren met elkaar te communiceren zonder te praten en te schrijven. Samen met de groep gaat u in ca. 40 minuten een aantal ritmes leren, zodat aan het einde van de workshop gezamelijk kan worden gespeeld. Met kleurrijke Afrikaanse kleding wordt de sfeer compleet gemaakt.
 
Braziliaanse percussie workshop
 
De workshop Braziliaanse percussie staat in het teken van een groot aantal verschillende instrumenten. Tijdens de workshop maak je onder andere kennis met de timbal, atabaque, surdo, agogo-bel, caixa, malacacheta en tamborin. Naast het aanleren van een basisritme leer je hoe een ritme begint en stopt. Je leert verder een swingend Braziliaans liedje en een aantal breaks (tussenstukken). Brazilië staat bekend om zijn swingende samba, dus ben je klaar voor dit onvergetelijke avontuur naar Rio de Janeiro?!

 

 


 
 
 
 

Het aanbod
Home Wie Wat Hoe Waarom Aanbod Zoeken Contact Sitemap

© 2021 Ricardo Aziz Business Events | Postbus 244, 1170 AE, BADHOEVEDORP
Telefoon: (020) 659 75 76, Telefax: (020) 659 66 73, Email: info@ricardoaziz.nl
Ricardo Aziz heeft 3355 bezoekers mogen ontvangen op deze pagina.