Rene Froger
 

Deze Nederlandse artiest, met internationale faam begon z’n carrière in 1987. Z’n eerste single heette ’Love leave Me’. De eerste eerste hit kwam in ’88: ’Winter in America’. Nederland en België gingen pas echt uit de bol met het in ’89 uitgebrachte 'Alles kan een mens gelukkig maken’, een meezinger van formaat. Vanaf dan scoort René Froger de ene hit na de andere. Songs die we allemaal kennen zijn: ’This is the moment’, ’Just say hello’, ’Nobody else’, ’The number one’.

René Froger, de man die in z’n vaders café begon te zingen, verlegde z’n terrein naar Carré, en nog later naar Ahoy. In 1992 scoorde hij met het album ’Sweet hello’s & sad goodbyes’ 4 keer platina, dus 450.000 stuks!! In 1994 concerteerde hij 4 keer in een nokvol Ahoy.
De successtory bleef maar verdergaan. Want, in 1995 staat hij als eerste Nederlandse Artiest in de Kuip, met 2 superconcerten. 120.000 mensen gaan uit de bol.
De albums 'Walls of emotion', 'Live in concert', en 'Illegal Romeo' scoorden reeds platina in voorverkoop, en kwamen onmiddellijk bij de release op 1 in de hitparade. Toen hij z’n EDISON kreeg, waagde hij het om een duet te zingen met de Canadese diva Céline Dion. Hij kreeg ook een Gouden Harp van het Nederlandse publiek.
In 1998 kwam René Froger verrassend uitpakken met de cd ’Home Again’. De single ’Never fall in love’ scoorde onmiddellijk in Nederland en België. De CD betekent voor Rene Froger een terugkeer naar de liedjes waar hij zicht thuis in voelt. Ontroerende ballads, en enkele up-tempo nummers om de zaal op z’n kop te zetten.
'Crazy way about you' is een gigantische hit in Nederland en België waar hij in 1999 mee scoort.  Er volgt nog een single 'I can't stop myself'. De 2 nummers staan op het nieuwe album "I don't break easy'.
In maart 2003 krijgt René Froger een Edison voor z‘n hele oeuvre. Voor de rest bezint de artiest zich over het vervolg van z‘n carrière. Hij wil iets totaal anders doen. Eind 2005 gaat hij met een nieuwe tour 'Pure & More' de theaters in.

Vanaf 2005 vormt hij tevens samen met Gerard Joling en Gordon de gelegenheidsformatie de Toppers, waaarmee hij jaarlijks optreedt.


Het aanbod
Home Wie Wat Hoe Waarom Aanbod Zoeken Contact Sitemap

© 2021 Ricardo Aziz Business Events | Postbus 244, 1170 AE, BADHOEVEDORP
Telefoon: (020) 659 75 76, Telefax: (020) 659 66 73, Email: info@ricardoaziz.nl
Ricardo Aziz heeft 4096 bezoekers mogen ontvangen op deze pagina.