Frans Bauer

 
 
Zijn eigen reality soap, de vriendelijkheid zelve en iemand die dichtbij zijn publiek staat, zo kent heel Nederland Frans Bauer!

Frans Bauer werd op 30 december 1973, de enige autoloze zondag, in het Sint Franciscus ziekenhuis te Roosendaal geboren. Al op zeer jonge leeftijd bleek zingen zijn grootste passie te zijn. Vanaf zijn elfde jaar begon hij met het nemen van zanglessen en trad hij regelmatig op in het voorprogramma van bekende artiesten zoals Koos Alberts. Tijdens één van zijn optredens in het land werd hij overvallen door het team van “All you need is love” met een videoboodschap van twee meisjes die stapelgek op hem waren. Mede door dit televisiedebuut en zijn lokale bekendheid groeide Frans Bauer uit tot een nationale beroemdheid.

In 1992 beproefde Frans Bauer samen met de producer Emile Hartkamp zijn eerste geluk met de release van zijn debuutalbum “Op Weg Naar Het Geluk”. Het zou echter nog twee jaar duren voor dit album in de hitlijsten terechtkwam. Met zijn megahitsingle “Als Sterren Aan De Hemel Staan” brak Frans Bauer definitief door. Vanaf dat moment veranderde alles wat hij aanraakte in goud en platina en scoorde hij hit na hit. Naast de Nederlands- en Duitstalige soloalbums heeft Frans ook diverse duettenalbums met o.a. Marianne Weber en Corry Konings uitgebracht. Het 1e duettenalbum met Marianne Weber werd zelfs een ongekend succes. Op de releasedatum in 1997 werden van dit album, met de megahit ‘De Regenboog’, maar liefst 302.000 exemplaren uitgeleverd! In Nederland heeft Frans Bauer binnen tien jaar al meer dan 12 albums uitgebracht, die allen met edelmetaal zijn bekroond. Op 19 januari jl. heeft hij uit handen van Henk Westbroek een platina exemplaar van het nieuwste album ‘Dicht Bij Jou’ mogen ontvangen.
Ook bij de nationale omroepen is Frans Bauer een graag geziene gast en altijd goed voor hoge kijkcijfers. Zo besteedde o.a. Nova, Ivo Niehe, Ushi & van Dijk, Bart de Graaff, Jensen en Kevin Masters bijna complete uitzendingen aan deze populaire artiest.

Na de vele successen in Nederland breidde Frans Bauer zijn bekendheid uit naar de Duitstalige landen. De grote doorbraak voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kwam voor Frans in 1996 met de release van het album “Liebesbriefe”, dat mede door Uwe Busse (o.a. producer van de Duitse band de “Flippers”) werd geproduceerd. Ook op de Duitse televisie werd Frans een graag geziene artiest. In 1997 bereikte het album “Weil Ich Dich Liebe” binnen één week de status van goud. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis behaalde dit Duitstalige album in Nederland de nummer 1 positie in de album top 100. In het totaal zijn er nu zes succesvolle Duitstalige albums van Frans Bauer in zowel Nederland als in Duitsland uitgebracht.
Inmiddels liggen ook vele zuiderburen aan de voeten van Frans Bauer. De single “Ik Pluk ‘n Ster” brak in januari 1998 door in de Belgische Top 50. Sindsdien heeft Frans ook in België meerdere gouden en platina platen mogen ontvangen. In januari 2003 werd het gouden exemplaar van “Dicht Bij Jou” aan hem uitgereikt.

Begin 1995 wordt voorzichtig het eerste initiatief genomen om een reeks concerten door heel Nederland te organiseren. Deze tour “Live in Concert” werd een groot succes en kreeg een vervolg. Met maar liefst 3 succesvolle concerttournees in 1995, 1996 en 1997 als uitgangspunt komt er een nieuw idee op tafel: het organiseren van een megaconcert in het Rotterdamse mekka van de muziek: Ahoy’. In 1998 is “Frans Bauer, Live in Ahoy’” een feit. Intussen hebben maar liefst 150.000 mensen de drie spectaculaire concerten (resp. 1998, 1999 en 2001) bezocht en zijn de voorbereidingen voor de vierde “Frans Bauer, Live in Ahoy’” al in volle gang. Dit in navolging van de concerttour “Frans Bauer, Live in Concert V”, waarin Frans Bauer meer dan 40 theaters door heel Nederland heeft bezocht.

De waardering voor Frans Bauer is niet alleen gebleken uit het behalen van de gouden en platina platen en uitverkochte concerten, maar ook uit de vak- en publieksprijzen die hij heeft mogen ontvangen. Zo is hij in 1995 onderscheiden met de Zilveren Harp en ontving hij twee achtereenvolgende jaren (2000 en 2001) de publieksprijs voor de beste zanger van het jaar “De Rembrandt Award”.
Een heel bijzondere erkenning is het feit dat Frans Bauer als jongste artiest, vereeuwigd als wassenbeeld, is te bewonderen in het Amsterdamse museum van Madame Tussaud.

Anno 2003 is Frans Bauer bij het publiek nog steeds razend populair. Zijn fanclub is met bijna 10.000 leden uitgegroeid tot één van de grootste fanclubs van Europa.
Binnenkort duikt hij weer voor een aantal weken de opnamestudio in voor het opnemen van een Duits- en Nederlandstalig soloalbum.

 


Het aanbod
Home Wie Wat Hoe Waarom Aanbod Zoeken Contact Sitemap

© 2021 Ricardo Aziz Business Events | Postbus 244, 1170 AE, BADHOEVEDORP
Telefoon: (020) 659 75 76, Telefax: (020) 659 66 73, Email: info@ricardoaziz.nl
Ricardo Aziz heeft 4099 bezoekers mogen ontvangen op deze pagina.