Edsillia Rombley

                                       

Edsilia is vooral bekend geworden als winnares van de Nederlandse en Europese Soundmixshow, en als vertegenwoordigster van Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in 1998, waar ze de vierde plaats behaalde met het nummer Hemel en Aarde. Haar carričre begon echter als zangeres van de R&B/soul formatie Dignity, die in 1996 een hit hadden met ‘Talk To Me’. Met Face to Face keert Edsilia terug naar haar R&B en soul roots, en dat levert een uitermate geslaagd album op. Het is een persoonlijk statement geworden van een dame die weet wat ze wil.

In juli 2002 verscheen het album Face to Face, het tweede Engelstalige album van Edsilia Rombley (Amsterdam, 1978). De eerste single, het funky ‘What Have You Done To Me’ was al een voorproefje van de nieuwe, zelfverzekerde Edsilia. De bijbehorende videoclip is van internationale allure, en laat zien dat er met deze nieuwe Edsilia een Nederlandse soul- en popdiva is opgestaan.

Het album is voornamelijk opgenomen in de D.E.M.P. studio’s te Amsterdam, onder de inspirerende productionele leiding van Tjeerd Oosterhuis. Daarnaast hebben ook een aantal andere producers, waaronder Jay Vandenberg (Romeo) en Rutger Kroese (Replay) aan het album meegewerkt. Het gevarieerde materiaal is geschreven door o.a. Tjeerd Oosterhuis en Keith John (Stevie Wonder, Babyface) en Edsilia zelf was nauw betrokken bij alle facetten van het opnameproces. Zo schreef ze mee met een aantal tracks en was ze betrokken bij de songkeuze. De samenwerking tussen Tjeerd en Edsilia kenmerkte zich door een gezamenlijke passie voor muziek en wederzijds respect. “Tjeerd haalt het beste in mij boven. Hij heeft het vermogen om mij volledig op mijn gemak te stellen, waardoor ik me heel erg vrij voelde en tot verrassende prestaties kwam. Hij liet me helemaal mezelf zijn en betrok mij bij het hele proces,” aldus Edsilia. Voor de eigenlijke opnames begonnen beluisterden Tjeerd en Edsilia ontelbare demo’s, op zoek naar geschikt materiaal en togen zelfs naar New York, waar zij in contact kwamen met de gerenommeerde Amerikaanse tekstschrijver Terry Cox. Speciaal voor Edsilia schreef zij de teksten voor de prachtige ballads ‘I Just Wanna Know’ en ‘Gotta Let Me Go’.

De nieuwe nummers geven perfect weer waar Edsilia zich op dit moment bevindt op zowel muzikaal als persoonlijk gebied. Face to Face is een volwassen album waarop zij eindelijk haar eigen identiteit heeft gevonden, en waarop zij haar ervaringen van de afgelopen jaren een plek heeft kunnen geven. Edsilia: “Ik ben zoveel rijker omdat ik een album heb kunnen maken dat helemaal van mezelf is. Alle nummers hebben iets speciaals omdat ik elk liedje heb zien ontstaan en van klein naar groot heb zien worden. Dit is het beste wat ik tot nu toe gedaan heb, en dat kan voor mij al niet meer stuk.” Zoals ze het zelf verwoordt in ‘Gotta Let Me Go’ dat eind Juni op single verschijnt: “If you really want to be master of your destiny, you got to take some kind of control”. En dat doet ze op Face to Face met overtuiging en klasse.

Kortom; met Edsilia op uw feest of evenement hebt u een echte topartiest in huis gehaald!!

 

 

 

 

 

 

 


Het aanbod
Home Wie Wat Hoe Waarom Aanbod Zoeken Contact Sitemap

© 2021 Ricardo Aziz Business Events | Postbus 244, 1170 AE, BADHOEVEDORP
Telefoon: (020) 659 75 76, Telefax: (020) 659 66 73, Email: info@ricardoaziz.nl
Ricardo Aziz heeft 3351 bezoekers mogen ontvangen op deze pagina.