Laura Fygi
 
Laura Fygi
 
Laura Fygi behoort tot een nieuwe generatie zangeressen die in de voetsporen treedt van legendarische grootheden als Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Julie London.

Centraal op het album "Laura Fygi at Ronnie's Scott' staat Laura’s voorliefde voor het American Songbookgenre, dat zich momenteel in een heuse heropleving bevindt: “Ik ben gek op deze tijdloze muziek. Tegenwoordig grijpt iedereen - van een oudgediende als Rod Stewart tot een jong talent als Robbie Williams - weer terug naar dit genre. Dat komt omdat deze muziek altijd blijft leven, nooit verveelt. De meerwaarde van de songs zoals ze op dit album staan is dat ze in de tien jaar tijd dat ik ze speel zo ontzettend zijn gegroeid en een deel van mezelf zijn geworden,” aldus Laura.

Als jong meisje neemt Laura pianolessen, speelt in schoolmusicals en toneelstukken en zingt in achtergrondkoortjes. In Uruguay, waar zij een aantal jaren woont, wordt ze verliefd op Zuid-Amerikaanse muziek en jazz. Eenmaal terug in Nederland komt haar professionele zangcarrière langzaam maar zeker van de grond. Laura maakt deel uit van een aantal bekende en minder bekende acts, maar kiest uiteindelijk toch voor een solocarrière.

In 1991 verschijnt haar solodebuut Introducing, waarop zij jazzy stukken zingt. Het album is een groot succes en wordt zelfs bekroond met een Edison. Ook over de grenzen is er veel waardering voor Introducing: het album staat genoteerd in de Amerikaanse Billboard Jazz charts en is uiterst succesvol in Japan. In ’92 volgt Bewitched, met stukken van o.a. Nat King Cole, twee jaar later gevolgd door The Lady Wants To Know, dat een Braziliaansachtige invalshoek heeft. Laura Fygi verrast haar fans iedere keer weer door voor nieuwe stijlen en genres te kiezen. Zo zingt ze op Turn Out The Lamplight (’95) modern materiaal van o.a. Paul Simon, Lionel Ritchie en Stevie Wonder, waarna ze het album Watch What Happens (’97) uitbrengt, met werk van de gerenommeerde Franse componist Michel Legrand, die speciaal voor Laura de songs opnieuw arrangeert en orkestreert. In 1998 is hij tevens te gast tijdens het spetterende concert dat Laura geeft in Carré, onder begeleiding van het befaamde Metropole Orkest. De show wordt opgenomen door het Amerikaanse TV station PBS, die het in de US uitzendt. In Nederland wordt de show uitgezonden door de TROS en verschijnt het concert op de CD Live. Eind ’99 brengt Laura The Latin Touch uit, waarop zij wederom teruggrijpt naar haar Latijns-Amerikaanse roots. In 2001 verschijnt het intieme Change, een album met jazzy luister- en popliedjes, gebaseerd op Laura’s persoonlijke herinneringen.

En nu is er dan Laura Fygi at Ronnie Scott’s, dat door de legendarische locatie en de intieme sfeer een uitzonderlijk album is geworden. Laura: “Het bijzondere aan deze cd is dat je duidelijk een livesfeertje voelt, alsof je zelf in de club zit.” Ondanks dat ze in de UK geen grote bekendheid is, in tegenstelling tot Azië en Brazilië, waar zij enorm veel platen verkoopt en regelmatig optreedt, was de reactie van het publiek buitengewoon positief. Zo werd ze na de shows bestookt met complimenten en verzoeken om nog eens terug te komen. “Het is moeilijk om door te breken in de UK, je komt hier niet makkelijk binnen als buitenlandse artiest. Maar ik heb daar zelf helemaal niets van gemerkt tijdens die optredens. Ik voelde me volledig geaccepteerd als een van hen. Daarbij voelde het heerlijk om weer eens in het clubcircuit op te treden, gewoon simpelweg back to basics.” En juist dat maakt deze cd een waardevolle aanvulling op haar indrukwekkende en afwisselende repertoire. Het is het zoveelste bewijs dat Laura Fygi een veelzijdige artieste is, die zich net zo thuis voelt in groots geproduceerde shows als in een rokerig jazz café in het Londense Soho.

Het aanbod
Home Wie Wat Hoe Waarom Aanbod Zoeken Contact Sitemap

© 2021 Ricardo Aziz Business Events | Postbus 244, 1170 AE, BADHOEVEDORP
Telefoon: (020) 659 75 76, Telefax: (020) 659 66 73, Email: info@ricardoaziz.nl
Ricardo Aziz heeft 3368 bezoekers mogen ontvangen op deze pagina.