Zangeressen

Biografie van Donna Lynton

Wie Donna Lynton ooit zelf heeft zien optreden, weet dat deze vakvrouw in staat is een boeiende en wervelende show neer te zetten op Amerikaanse leest met veel glitter en glamour.
De Amerikaanse zangeres en entertainer Donna Lynton lijkt voor het geluk geboren. Zij zag het levenslicht op een nieuwjaarsdag in Brooklyn (New York, U.S.A.) en is de dochter van de in Rusland geboren concertpianiste Anne Salyk en de zanger Charles Lynton. Deze laatste was de leadzanger van de Chick Webb Bigband en heeft nog diverse duetten vertolkt met Ella Fitzgerald, die later bij deze bigband kwam.

Gezien deze muzikale erfenis was het geen wonder dat Donna al op zeer jeugdige leeftijd besloot zangeres te worden. De eerste ervaring in de showbusiness deed ze op in de destijds zeer populaire groep ”The Ronettes”, waarmee ze drie jaar lang door Amerika heeft getoerd.

In de periode daarna gaf Donna haar solocarrière gestalte en trad o.a. op de in de “Copacabana” in New York en maakte vandaar uit tournees door Australië, Nieuw-Zeeland en andere continenten.
”Ik had mezelf gevormd en was een beetje uitgekeken op de groep, ik heb steeds weer nieuwe uitdagingen nodig, die geven spanning en daarbij functioneer ik het beste”, aldus Donna.

Die heeft gewerkt met groten uit de Amerikaanse showbusiness zoals Count Basie, The Temptations, Lionel Hampton, Howard Keal (Clayton Farlow in de tv serie Dallas) John Mathis, The Drifters, Chubby Checker, James Brown en The Supremes.

Een optreden tijdens een cruise op de Holland Amerika Lijn bracht grote veranderingen in het leven van Donna Lynton. Hevig verliefd op een Nederlander besloot zij in 1976 haar leven en carrière met hem in zijn geboorteland voort te zetten.

Nederland maakte voor het eerst kennis met Donna toen zij de titeltrack van ”Charlie’s Angels”, een uitermate populaire Amerikaanse televisieserie op de plaat zette. Vele radio-, tv-, en zaaloptredens volgden. En dat haar vroegere Amerikaanse collega’s haar niet vergeten zijn, bleek o.a. uit het feit dat Sammy Davis Jr. haar in 1983 vroeg een gastoptreden te verzorgen in een van zijn Europese tournees.

Sensationeel, uniek, indrukwekkend, kortom een personality die zijn weerga niet kent.
”The difference is indeed.......Donna Lynton”


Het aanbod
Home Wie Wat Hoe Waarom Aanbod Zoeken Contact Sitemap

© 2021 Ricardo Aziz Business Events | Postbus 244, 1170 AE, BADHOEVEDORP
Telefoon: (020) 659 75 76, Telefax: (020) 659 66 73, Email: info@ricardoaziz.nl
Ricardo Aziz heeft 3345 bezoekers mogen ontvangen op deze pagina.