Marco Borsato
Marco Borsato begon ooit bij Henny Huismans Soundmixshow en is nu de populairste Nederlandse artiest.

Marco Roberto Borsato (geboren in Alkmaar op 21 december 1966) leren we kennen wanneer hij als Billy Vera de soundmixshow wint. Vervolgens maakt hij drie Italiaanstalige albums, omdat deze taalbarrière te groot is, besluit hij Nederlandstalige liedjes te gaan zingen. Hiernaast verzamelt hij een creatief team om zich heen; zoals de tekstschrijvers Leo Driessen en Hans Kooreneef. En toetsenist, arrangeur en producer John Ewbank. Dan is het hek meteen van de dam. De single 'Dromen zijn bedrog' overtreft alle verwachtingen, en bezorgt hem zelfs een plek in het Guinness Book of Records, aangezien het nummer maar liefst dertien weken op nummer 1 in de Top 40 staat. Vanaf dan scoort hij veel hits, waaronder 'Lopen op het Water' dat hij zingt met Sita ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima.

Op 22 mei 1998 trouwt hij met Leontine Ruiters in het Italiaanse Venetië. Op 30 november datzelfde jaar wordt zijn zoon Luca geboren, daarna krijgen ze een tweede zoon, Senna. Op 3 december 2002 ziet dochtertje Jada het levenslicht en een week later speelt de enige echte ambassadeur van War Child met Tim Klijn het spel Wie Wat Waar, waarvan de opbrengst geheel naar dit goede doel gaat.

In 2004 schrijft Marco Borsato opnieuw geschiedenis. Hij verkoopt binnen no time maar liefst 7(!) Kuip-concerten uit. Hij neemt tevens als eerste artiest de baanbrekende stap om zijn nieuwe cd 'Zien' alleen op DVD uit te brengen. Van dat album komt ook de single 'Voorbij', een duet met zangeres Do en 'Voorbij' betekent de zevende nummer 1 hit voor Marco Borsato.

Het aanbod
Home Wie Wat Hoe Waarom Aanbod Zoeken Contact Sitemap

© 2021 Ricardo Aziz Business Events | Postbus 244, 1170 AE, BADHOEVEDORP
Telefoon: (020) 659 75 76, Telefax: (020) 659 66 73, Email: info@ricardoaziz.nl
Ricardo Aziz heeft 4097 bezoekers mogen ontvangen op deze pagina.